Pokud máte jenom patnáct minut na přípravu lehkého oběda nebo večeře, tak tohle je ten správný recept! Bez masa, čtyři hlavní ingredience, těstoviny a spousta chutí. Těstoviny jsem zvolila v podobě nových tvarů, kterým říkají collerette. Jsou krásné, nemyslíte?
Ingredience na dvě porce:
Šest růžiček brokolice, hrst malých rajčátek, balení mozzarelly, těstoviny, kousek pórku, stroužek česneku.
Postup:
Osolenou vodu na těstoviny přiveďte k varu a spolu s těstovinami do ní vhoďte i brokolici. Vařte ji tři minuty a přemístěte do ledové vody, aby neztratila barvu. Rozehřejte si pánev, šplíchněte do ní olej a přihoďte na kolečka nakrájený pórek, česnek a přepůlená rajčátka, osolte a opepřete a chvíli vše společně opékejte, nic by se nemělo připálit. Jakmile rajčátka lehce změknou, pórek a česnek ztratí křupavost, přilijte naběračku vody z těstovin, vše promíchejte a přisypejte na kostičky nakrájenou mozzarellu, uvařené těstoviny a na kousky nakrájenou brokolici (stačí rozebrat na menší růžičky). Vše párkrát proházejte na pánvi, můžete ještě přidat trochu vody z těstovin, zakápnout olivovým olejem, postrouhat parmazánem a podávat. Dobrou chuť.