Chuťovky,  Pomazánky,  Snídaně a brunche,  Vejce

Vajíčková pomazánka s černým sezamem

Tuhle pomazánku si můžete připravit nejen po Velikonocích, když nevíte, co s vařenými vejci. Oproti klasice je v ní několik změn.

Co budete potřebovat:

4 – 5 vařených vajec nasekaných najemno, lžíci řeckého jogurtu, dvě velké kostky lučiny, hrst pórku nasekaného najemno (bílá i zelená část), lžička až dvě dijonské hořčice, lžíce černých sezamových semínek, sůl a pepř. K podávání červená paprika, ředkvičky, řeřicha a pažitka.

Postup:

Všechny ingredience výše smíchejte v míse a vidličkou postupně promíchejte / vyšlehejte dohladka. Ochutnejte, případně ještě přidejte sůl a pepř dle chuti a na závěr vmíchejte čerstvě nasekanou pažitku a řeřichu. Podávejte na pečivu zdobené červenou paprikou, ředkvičkami, zbytkem semínek a bylinek. V mističkách můžete k pomazánce servírovat i malé kyselé okurky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.