Chuťovky,  Pomazánky,  Předkrmy a malá jídla,  Ryby a mořské plody,  Snídaně a brunche

Pomazánka s tuňákem a medvědím česnekem

Na tuňákovou nebo sardinkovou pomazánku má jistě každý svůj oblíbený recept. Já ten svůj klasický různě upravuju a doplňuju o nové ingredience podle ročního období a sezóny. Tahle jarní verze je vylepšená medvědím česnekem a pažitkou a podávám ji s čerstvou červenou paprikou nasekanou na kostičky. A když mám velký hlad, uvařím si k ní jedno vajíčko naměkko. Vy ji můžete namazat třeba na kolečka bagety a podávat koledníkům na Velikonoce.

Postup a ingredience pro dva:

Potřebujete velkou plechovku dobrého tuňáka ve vlastní šťávě nebo olivovém oleji, případně dvě malé plechovky. Dále jednu velkou nebo dvě malé Lučiny nebo Paloučky, dle toho, kde nakupujete :), hrst nasekané čerstvé pažitky a hrst nasekaného medvědího česneku (pouze lístky), jednu jarní cibulku nasekanou najemno, sůl, pepř, a pár kapek citronové šťávy k dochucení. K servírování jednu červenou papriku a dobrý chleba nebo čerstvou bagetu. Já mám ráda ořechový kváskový chleba nebo klasickou francouzskou bagetu.

Postup je super jednoduchý. Všechny ingredience v hlubší misce šlehám vidličkou dokud se tuňák nespojí s Lučinou a vznikne pomazánka. Nejspíš můžete použít i šlehač, ale mě šlehání malou vidličkou baví. Soli i pepře přidávám jen trochu a k tomu pár kapek citronové šťávy, která pomazánku tak nějak vylepší. Nakrájím chleba nebo bagetu a pečivo namažu pěkně bohatě pomazánkou. Papriku nasekám na kostičky a servíruju zvlášť v mističce, aby si každý mohl posypat, jak má rád. Posypat můžete i zbytkem pažitky nebo česneku.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *