Cukroví,  Sladké pečivo a dezerty

Vanilkové rohlíčky

Na rohlíčky má asi každý svůj recept. Já si tady dovolím uložit ten můj. V čem je jiný? Jsou to ty nejlepší rohlíčky, jaké jste kdy jedli! Jako ty vaše 🙂

Ingredience na tři plechy:

350g hladké mouky, 180g másla, 100g moučkového cukru, 100g mletých vlašských ořechů, dva žloutky, semínka z jednoho vanilkového lusku, jeden vanilkový cukr a ještě cca 100g moučkového cukru na obalení

Jak na to:

Je to super jednoduché. Mouku prosejte na vál, přidejte ořechy, cukr, žloutky, semínka vanilky a na kosuky nakrájené máslo. Ze všech surovin vypracuje těsto, nechte ideálně přes noc odpočinout a pak rozdělte na čtvrtiny. Každou čtvrtinu vyválejte na válečky a z nich krájejte kousky, jako vidíte na fotce. Z každého kousku pak vytvarujte rohlíček, jaký se vám líbí. Pečte na 180°C horkovzduch cca 15-20 minut, dokud nezrůžoví a zespod mírně nezhnědnou. Chvíli nechte na plechu zchladnout, ale ještě teplé obalujte v cukru. Rohlíčky skladujte v papírové krabici nebo plechové dóze na chladném místě.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.