Na rohlíčky má asi každý svůj recept. Já si tady dovolím uložit ten můj. V čem je jiný? Jsou to ty nejlepší rohlíčky, jaké jste kdy jedli! Jako ty vaše 🙂
Ingredience na tři plechy:
350g hladké mouky, 180g másla, 100g moučkového cukru, 100g mletých vlašských ořechů, dva žloutky, semínka z jednoho vanilkového lusku, jeden vanilkový cukr a ještě cca 100g moučkového cukru na obalení
Jak na to:
Je to super jednoduché. Mouku prosejte na vál, přidejte ořechy, cukr, žloutky, semínka vanilky a na kosuky nakrájené máslo. Ze všech surovin vypracuje těsto, nechte ideálně přes noc odpočinout a pak rozdělte na čtvrtiny. Každou čtvrtinu vyválejte na válečky a z nich krájejte kousky, jako vidíte na fotce. Z každého kousku pak vytvarujte rohlíček, jaký se vám líbí. Pečte na 180°C horkovzduch cca 15-20 minut, dokud nezrůžoví a zespod mírně nezhnědnou. Chvíli nechte na plechu zchladnout, ale ještě teplé obalujte v cukru. Rohlíčky skladujte v papírové krabici nebo plechové dóze na chladném místě.
![](http://karinvari.cz/wp-content/uploads/2021/12/E550E9D9-917C-4A55-854C-3ACB1037709C-1024x769.jpeg)
![](http://karinvari.cz/wp-content/uploads/2021/12/C40D4ED3-1E0D-44E0-827A-11201FA3369B-1024x768.jpeg)
![](http://karinvari.cz/wp-content/uploads/2021/12/43BBF905-2D31-4769-9F9D-85F55EE753BB-1024x768.jpeg)
![](http://karinvari.cz/wp-content/uploads/2021/12/6EE8FDD7-15A3-46F3-BF80-E47D8D05E670-1024x768.jpeg)
![](http://karinvari.cz/wp-content/uploads/2021/12/15CEF878-D97D-4D34-9D86-75375FAB3B6A-768x1024.jpeg)