Čokoláda,  Cukroví,  Sladké pečivo a dezerty

Mandlová srdíčka s jahodovým prachem

Letos mě nějak chytlo vymýšlet nové cukroví a kombinovat nové suroviny, různé druhy mouky a další ingredience. Potřebujete suché a mokré ingredience vždy v podobném poměru, něco originálního na vylepšení a máte hotovo. Zkuste tahle lahodná mandlová srdíčka s jahodovým prachem. Vypadají i chutnají skvostně!

Ingredience na dva plechy:

100g hladké mouky, 70g mandlové mouky, 110g másla, 2 malé nebo jeden velký žloutek, 60g moučkového cukru, kůra z citrónu, mouka na podsypání. Na slepování jahodová nebo rybízová marmeláda a zdobící sáček, čokoládová poleva, hrst lyofilizovaných jahod rozemletých / rozdrcených na prach.

Jak na to:

Mouku prosejte na pracovní plochu, přidejte cukr, mandlovou mouku, žloutky a na kousky nakrájené změklé máslo. Na závěr párkrát strouhněte citrónovou kúru. Z ingrediencí vypracujte hladké, pružné těsto a dejte ho do lednice odpočinout aspoň na hodinu (ideálně přes noc). Možná si říkáte, proč do každého cukroví dávám pouze žloutky a ne celá vejce. Mám k tomu dva důvody – bílky se hodí na pusinky (zkuste třeba moje barevné), takže další druh cukroví a potom, když necháte v těstě bílky, cukroví bude spíše křupavé a nezvlhne tak, jak byste si přáli, nebo mu to bude déle trvat.

Odpočinuté těsto vyválejte na pomoučené pracovní ploše na tloušťku cca 5mm a vykrajujte srdíčka. Cukroví pečte na 170°C horkovzduch cca 10 minut podle toho, jak vám peče trouba. Že máte upečeno, poznáte podle toho, že jsou srdíčka po okrajích narůžovělá a zespod lehounce nahnědlá. Vychladlé cukroví nechejte na plechu, polovinu otočte a nastříkejte na ně marmeládu zdobícím sáčkem. Marmeládu můžete mazat i příborovým nožem, ale sáček vám ušetří spoustu času. Pokud by byla marmeláda příliš tuhá, můžete ji lehce rozehřát a třeba i naředit lžící vody. Slepená srdíčka máčejte v čokoládové polevě a posypejte jahodovým prachem. Nechejte zatuhnout někde v chladnu a pa přemístěte do krabice, aby srdíčka pěkně zvláčněla. Vynikající jsou ale hned 😉

Krásné Vánoce přeji!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *